,

İstanbul Finans Merkezi açılıyor

İki yıldan beri üzerinde çalışılan İstanbul Finans Merkezi Temel Yasası’yla ilgili çalışmalar tamamlandı. Teklifin en geç haziran ayına kadar mecliste olması planlanıyor.

İki yıldan beri üzerinde çalışılan Temel Yasası’yla ilgili çalışmalar tamamlandı. Teklifin en geç haziran ayına kadar mecliste olması planlanıyor. Yıllık 15 milyar dolarlık işlem hacminin olması beklenen Finans Merkezi’nde faaliyet gösterecek tüm şirketler, oldukça avantajlı vergi muafiyetlerinden yararlanacak.

Londra, Singapur ve Dubai’deki finans merkezleri örnek alındı, kazancın yüzde 75’lik vergisinden muafiyet modeli hazırlandı. İstanbul Ümraniye’deki devasa merkezinden ofis alanlarından, 5 yıldızlı otele kadar birçok yer var. İnşaatı bitmek üzere olan temel yasasıyla ilgili çalışmalar tamamlandı.

Ak parti kurmayları yasa tasarısını meclise sunmaya hazırlanıyor. Tasarıya göre, , Rusya Ukrayna savaşının patlak vermesiyle daha da avantajlı hale geldi. Bu nedenle merkezin tedarik zinciri ve lojistik anlamında çok işlevsel olması bekleniyor.

İstanbul Finans Merkezi’nin faaliyet alanları arasında bankacılık ve diğer aracı finans kurumları ile bölgesel yönetim merkezleri, faktöring, fon yönetimi ve sigortacılık gibi bir çok alan olacak. Faaliyet gösterecek finans şirketlerinin kazançlarının yüzde 75’i ile personel giderlerinin de yüzde 80’i vergiden muaf tutulacak.

Merkezdeki taşınmazlar, projesinde ve yönetim planında belirlenen amaçlar dışında kullanılamayacak. Çalıştırılan kişi sayısı ile orantılı olarak katılımcılara prim teşviki gibi farklı teşvikler de verilecek.

Ümraniye Belediyesi mahkeme kararını neden uygulamıyor?

Yamanevler’de ‘Limonlu Bahçeleri Konakları’ inşaatı, mahkemenin kesin hükmüne rağmen devam etmesine itiraz eden Ümraniyeliler, Ümraniye Kaymakamlığı’na ihtar dilecekçesi sunup eş zamanlı olarak suç duyurusunda bulundular.