Ümraniye’de eski Netaş arazisi olarak bilinen Yamaneveler’deki toplam 189 bin 243 metrekareyi kapsayan Doğa Madencilik A.Ş’ye ve TÜRKSAT’a ait parseller için CHP Ümraniye Meclis Üyesi Mehmet Özgür Üreten’in, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na açtığı davayı kazanmasına rağmen; arazi içinde faaliyette olan ‘Limonlu Bahçe Konakları’ inşaatı hız kesmeden devam ediyor.
Ümraniye Belediye hakkında suç duyurusu
CHP Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özgür Üreten Mahkeme kararının uygulanması ile ilgili daha önce Ümraniye Belediyesi, Ümraniye Kaymakamlığına dilekçe vererek suç duyurusunda bulunmuştu. 01.12.2022 mahkeme tarafından hükme bağlanan karara rağmen; Ümraniye Belediyesi görevini yapmaması ve inşaat faaliyetini gözle görülür şekilde hızlanması dolayısıyla toplanan duyarlı Ümraniyeliler; Ümraniye Kaymakamlığı’na ihtar dilekçesi ve eş zamanlı suç duyurusunda bulundular.

Ümraniyeliler, mahkeme kararı uygulanıncaya kadar sürecin takipçi olacaklarını, hukuksuzluğa izin vermeyeceklerini söylediler.
Konuya ilişkin Ümraniye24 editörü Murat Nergiz’e açıklama yapan CHP Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özgür Üreten:
Yaklaşık 180 dönümlük, eski Netaş arazisi olarak bilinen alana Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan 1/5000 Nazım İmar ve 1/1000 Uygulama İmar plan tadilatlarına karşı, yürütmeyi durdurma talepli plan iptal davası açtık. Süreç içinde 07/07/2022 tarihinde mahkeme, yürütmeyi durdurma kararına hükmetti. Davalı, bu karara itiraz etmişse de, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nin 16/08/2022 tarihli onama kararı ile yürütmeyi durdurma kararı kesinleşti. Ümraniye Belediyemiz de, davaya davalı olarak katılma talebinde bulundu ve talebi yargılama esnasında kabul edilerek Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yanında davaya müdahil oldu.
Yine süreç içinde arazi üzerinde başlayan inşai faaliyetlere istinaden, gerek Ümraniye Belediyemize gerekse de Ümraniye Kaymakamlığımıza, onanmış yürütmeyi durdurma kararının uygulanması gerektiğine dair dilekçelerimizi sunduk ve eş zamanlı olarak suç duyurusunda bulunduk. 01/12/2022 tarihinde mahkeme sona erdi. Mahkeme, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan 1/5000 Nazım İmar ve 1/1000 Uygulama İmar plan tadilatlarının iptaline karar verdi. Devam eden inşai faaliyetlere istinaden, yine gerek davalı müdahili Ümraniye Belediyemize, gerekse de Ümraniye Kaymakamlığımıza, mahkeme kararını içeren dilekçelerimizi sunarak, tekraren suç duyurusunda bulunduk.