,

Ümraniye’de Doğu ve Güneydoğu Ürünleri etkinliği

Ümraniye Santral Meydan’ında gerçekleşen yöresel ürünler festivaline vatandaşlar ilk gününde yoğun ilgi gösterdi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan İllerin yöresel ürünlerini tanıtmaları amacıyla Ümraniye Belediyesi tarafından Santral Etkinlik Alanı’nda düzenlenen “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Günleri” açılışı gerçekleştirildi.

 Açılış programına Ümraniye Kaymakamı ’ın yanı sıra Ümraniye Belediye Başkanı , AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu ve dernek yöneticileri katıldı. Mehteran gösterisi ve yöresel sanatçıların da katıldığı etkinlikte Doğu’nun eşsiz lezzetlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlik 9 gün sürecek

Ümraniye Santral Meydan’ında gerçekleşen yöresel ürünler festivaline vatandaşlar ilk gününde yoğun ilgi gösterdi. Birbirinden farklı yöresel ürünlerin tadına bakan vatandaşlar yörelerinden gelmiş ürünleri satın alma fırsatı yakaladı. Ümraniyeliler, 9 gün sürecek etkinlikte yöresel ürünleri hem tatma hem de satın alma imkânı bulacak.

Yöresel ürünleri satın alma imkanı

Festivalin ilk gününde açılışı yapan Ümraniye Belediye Başkanı , “Bugün açılışını yaptığımız bu güzel etkinliğin hayırlı olmasını diliyorum. Biliyorsunuz bu vilayet günlerinde yani il bazında yapılan Kayseri günleri, Rize günleri, Diyarbakır günleri gibi hiç bitmeyen günler var. Bu etkinlikler gerçekten çok yükselişte. İlçelerde de bu etkinlikleri teker teker verirseniz 81 ile yer vermeniz gerekli. Bizlerde bugün burada Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki tüm illerimizi bir araya getirerek yaklaşık 8-10 vilayetin ne kadar yöresel ürünleri varsa hem tanıtım hem vatandaşın ayağına getirerek satma imkânı sağladık.” dedi  

      

Tanıtım günleri 29 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek.

Ümraniye Belediyesi mahkeme kararını neden uygulamıyor?

Yamanevler’de ‘Limonlu Bahçeleri Konakları’ inşaatı, mahkemenin kesin hükmüne rağmen devam etmesine itiraz eden Ümraniyeliler, Ümraniye Kaymakamlığı’na ihtar dilecekçesi sunup eş zamanlı olarak suç duyurusunda bulundular.